Romige aardbeien Muffins

Porties: 8 muffins
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml olie
  • 2 eetlepel(s) aardbeienjam
  • ¼ kop aardbeienyoghurt
  • 100 gram suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram roomkaas
  • ¼ kop extra aardbeienjam voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de muffinvormpjes in.
  • Doe de eieren, olie, jam, yoghurt en suiker in een kom.
  • Klop het mengsel met een houten lepell 1 minuut tot alles goed gemengd is.
  • Zeef het bakmeel erboven en schep het voorzichtig om.
  • Schep in elk vormpje 3 eetlepels beslag.
  • Verdeel de roomkaas in 8 porties en leg in het midden van elke muffin een stukje roomkaas.
  • Schep daarop 2 theelepels jam.
  • Verdeel het resterende beslag over de vormpjes.
  • Bak de muffins 30 minuten tot ze gerezen een lichtbruin zijn.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vormpjes rusten en laat ze daarna op een rooster afkoelen.
  • Bestuif ze met gezeefde poedersuiker en garneer met aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit