Russische paddenstoelen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram paddestoelen champignons of oesterzwammen
  • 300 ml wijnazijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel dillezaadjes
  • 10 peperkorrels

Instructies

  • Laat de azijn met de peperkorrels, het laurierblad, de kruidnagels en de dille 5 minuten koken en vervolgens afkoelen.
  • Borstel de paddestoelen voorzichtig schoon.
  • Snijd de grotere exemplaren in kleinere stukken.
  • Kook de paddestoelen 10 minuten in gezouten water.
  • Laat ze uitlekken.
  • Doe de uitgelekte paddestoelen in een goed schoon gewassen glazen pot.
  • Giet de azijn op de paddestoelen in de pot.
  • Giet een beetje olie op de azijn en sluit de pot goed af.
  • Laat de pot in ieder geval 2 weken op een koele plaats staan.
  • Pas dan mag de pot open en mogen de paddestoelen worden opgegeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Rusland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch