Salade met gebakken steurgarnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels soja-olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • boter
  • 60 ongepelde steurgarnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gemengde sla
  • 4 takjes dille
  • peper
  • zout

Instructies

  • Klop de frambozenazijn, de notenolie en de soja-olie door de mayonaise en breng deze vinaigrette op smaak met peper en zout.
  • Smelt een klontje boter en bak de steurgarnalen ± 5 minuten.
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de garnalen uit.
  • Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over 4 grote borden en lepel er wat vinaigrette op.
  • Schik de steurgarnalen op de sla er versier met een takje dille.
  • Serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten