Saltimbocca op zijn Romaans

Saltimbocca op zijn Romaans

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kalfsschnitzels
  • 4 plakjes Parmaham of Serranoham
  • 6 blaadjes salie
  • 10 cl witte wijn
  • 3 eetlepel(s) crème fraîche
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Bedek de schnitzels met een plak ham.
  • Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
  • Bestrooi met wat zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
  • Bak eerst de kant zonder de ham.
  • Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
  • Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Deglaceer de pan met de witte wijn.
  • Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
  • Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
  • Meng goed door elkaar.
  • Leg op elk bord een schnitzel.
  • Verdeel de saus over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wij aten er haricots verts bij met frites.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië