Sambal Goreng panas hati
Gekruiden garnalen
Ingrediënten
- 50 gram garnalen gekookte
- 3 eetlepel(s) uien gesneden
- 2 tenen knoflook gesneden
- 20 groene lomboks
- 1 theelepel djahé
- 2 eetlepel(s) zoute ketjap
- 4 eetlepel(s) olie
- citroensap
Instructies
- Was de lomboks, verwijder pitjes en snijd ze in stukjes van 1 cm.
- Fruit ui met knoflook, lomboks en djahé.
- Bak de garnalen 1 min. mee in de olie tot de uiengeel zijn geworden.
- Maak af met ketjap en citroensap.
- Gebruik vooral geen zout want gekookte garnalen kunnen al erg zout zijn.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
- Roer de ui met de knoflook, lomboks en djahé erdoor en verwarm onafgedekt 3 a 4 min. op 100%.
- Voeg garnalen toe en breng op smaak met ketjap en citroensap.