Sambal Goreng panas hati

Gekruiden garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram garnalen gekookte
  • 3 eetlepel(s) uien gesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 20 groene lomboks
  • 1 theelepel djahé
  • 2 eetlepel(s) zoute ketjap
  • 4 eetlepel(s) olie
  • citroensap

Instructies

  • Was de lomboks, verwijder pitjes en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  • Fruit ui met knoflook, lomboks en djahé.
  • Bak de garnalen 1 min. mee in de olie tot de uiengeel zijn geworden.
  • Maak af met ketjap en citroensap.
  • Gebruik vooral geen zout want gekookte garnalen kunnen al erg zout zijn.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
  • Roer de ui met de knoflook, lomboks en djahé erdoor en verwarm onafgedekt 3 a 4 min. op 100%.
  • Voeg garnalen toe en breng op smaak met ketjap en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië