Sannie’s Pulled zalm

Sannie’s Pulled zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zalmmoot
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 100 ml barbecue saus
  • 1 dessertlepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of gewone bruine basterdsuiker
  • 2 theelepel viskruiden
  • 1 ui klein gesnipperd
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder zoet
  • 150 gram gekookte bietjes klein gesneden
  • becel light vloeibaar
  • knoflook-chili-olie

Instructies

  • Meng 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, de knoflookpoeder, de viskruiden, de sambal, 1 eetlepel Greensweet Stevia Brown en een scheutje knoflook-chili-olie met elkaar en marineer hiermee de zalmmoot minimaal 1 uur, liefst langer.
  • Verwarm de airfryer (ik heb de Philips XL gebruikt) vóór op 200 graden en bereid daarin de zalm 10 minuten.
  • (Al is de zalm aan de binnenkant nog niet helemaal gaar, maakt dat niet uit. Hij gaart verder in de pan).
  • Pluis de zalm uit elkaar.
  • Verhit een scheutje becel in een wok en fruit hierin de ui, het gerookt paprikapoeder, de gembersiroop, 1 eetlepel Greensweet Stevia Brown, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin een minuut of 4.
  • Voeg de gepluisde zalm en de barbecuesaus toe en roerbak een minuut of 3.
  • Serveer de zalm met de bietjes eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gegeten met een pofaardappel met kruidenkaas, peultjes en worteltjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm