Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram zalmmoot
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 100 ml barbecue saus
- 1 dessertlepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of gewone bruine basterdsuiker
- 2 theelepel viskruiden
- 1 ui klein gesnipperd
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder zoet
- 150 gram gekookte bietjes klein gesneden
- becel light vloeibaar
- knoflook-chili-olie
Instructies
- Meng 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, de knoflookpoeder, de viskruiden, de sambal, 1 eetlepel Greensweet Stevia Brown en een scheutje knoflook-chili-olie met elkaar en marineer hiermee de zalmmoot minimaal 1 uur, liefst langer.
- Verwarm de airfryer (ik heb de Philips XL gebruikt) vóór op 200 graden en bereid daarin de zalm 10 minuten.
- (Al is de zalm aan de binnenkant nog niet helemaal gaar, maakt dat niet uit. Hij gaart verder in de pan).
- Pluis de zalm uit elkaar.
- Verhit een scheutje becel in een wok en fruit hierin de ui, het gerookt paprikapoeder, de gembersiroop, 1 eetlepel Greensweet Stevia Brown, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin een minuut of 4.
- Voeg de gepluisde zalm en de barbecuesaus toe en roerbak een minuut of 3.
- Serveer de zalm met de bietjes eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gegeten met een pofaardappel met kruidenkaas, peultjes en worteltjes