Scholfilet alla Putaniesca

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 blikje ansjovisfilet in olie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 600 gram scholfilet
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snijd de steelaanzet en de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn.
  • Hak de uitgelekte ansjovis fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie en fruit de knoflook met de peper en de ansjovis 1 minuut.
  • Voeg de tomaatstukjes, kappertjes, olijven en oregano toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
  • Halveer de scholfilets in de lengte, wentel ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de filets in ± 6 minuten goudbruin.
  • Keer ze halverwege de baktijd.
  • Bestrooi de scholfilets met de peterselie en serveer ze met de saus en groene tagliatelle.
  • Variatie: Vervang de scholfilet door tongfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië