Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de biscuit:
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 50 gram maizena
- 50 gram cacaopoeder
- 1 koffielepel bakpoeder
- Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.
Voor de vulling:
- 1 pot kersen op sap
- 30 gram aardappelzetmeel
- 30 gram suiker
- 1 el kirsch
Voor de afwerking:
- 1 liter slagroom 40% vetgehalte
- 1 zakje vanillesuiker
- suiker naar smaak
- chocoladekrullen
Instructies
Werkwijze biscuit:
- Warm de oven voor op 175 °. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °.
- Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
- Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
- Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
- Leg de rest van het eiwit er boven op.
- Neem de bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
- Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
- Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
- Bak af in ca 30 à 35 minuten.
- Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
- Laat de biscuit volledig afkoelen.
Werkwijze vulling
- Doe het sap in een pan samen met de suiker en het aardappelzetmeel en breng dit al roerend aan de kook.
- Voeg de eetlepel kirsch toe en de kersen en roer goed door.
- Laat het geheel afkoelen.
- Werkwijze afwerking
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker naar smaak.
Opbouw taart:
- Neem de taart en snijd hem in 2 of 3 lagen (ik gebruikte 3 lagen).
- Vul de eerste laag met een gedeelte van de kersen en leg hierop een flinke dot slagroom. Verdeel en strijk netjes uit.
- Leg de 2de laag erop en leg de rest van de kersen erop en een flinke dot slagroom.
- Verdeel en strijk uit.
- Leg de toplaag erop en smeer nu de zijkanten mooi af met slagroom.
- Versier de zijkant met de chocoladekrullen.
- Smeer de bovenkant licht in met slagroom.
- Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en maak mooie rozetten op de taart.
- Werk af met chocoladekrullen en eventueel nog een paar extra kersen.