Schwartzwalder kirsh cupcakes
Ingrediënten
- 150 g boter zachte
- 150 g Suiker
- 1 Snufje zout
- 2 Eieren kamertemperatuur
- 160 g Bloem
- 30 g Cacaopoeder
- ½ TL Bakpoeder
- ¼ TL Natrium bicarbonaat
- Vanille extract
Eventueel:
- Een beetje melk kamertemperatuur
Topping:
- ½ Glas kersen op sap
- 2 eetlepel(s) Mayzena
- 1 eetlepel(s) Kirsch likeur
- 400 ml Slagroom
- 1 Pakje klop fix
- 1 Pakje Vanillesuiker
- 2 eetlepel(s) chocolade geraspt
Instructies
- Klop de boter met de suiker, zout en vanille extract tot gladde massa.
- Voeg 1 voor 1 het ei toe en mix goed door.
- Meng en zeef alle droge ingrediënten boven de kom en mix door.
- Als het beslag te stevig is mag je een scheutje melk toevoegen.
- Neem een ijslepel en schep het beslag in de cupcake vormpjes.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 170°.
- Baktijd ca 25 minuutjes.
- Doe de prikkertest om te kijken of ze gaar zijn.
- Laat ze na het bakken goed afkoelen.
De vulling:
- Meng 150 ml kersensap met 2 eetlepels mayzena en roer glad.
- Verwarm de helft van de kersen met wat sap in een pannetje.
- Wanneer de kersen koken voeg je de maïzena toe en roer je door tot alles gebonden is.
- Voeg tenslotte de eetlepel kirsch toe en meng door.
- Maak met een lepeltje in elke cup cake in het midden een gaatje en vul de cup cake met een lepeltje kersen.
- Strijk glad af en zet ze weg tot je kunt afwerken met de slagroom.
Topping:
- Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de klopfix stijf.
- Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de topping op de cupcakes.
- Werk af met geraspte chocolade en een kers.