Schwartzwalder kirsh cupcakes

Porties: 12 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g boter zachte
  • 150 g Suiker
  • 1 Snufje zout
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 g Bloem
  • 30 g Cacaopoeder
  • ½ TL Bakpoeder
  • ¼ TL Natrium bicarbonaat
  • Vanille extract

Eventueel:

  • Een beetje melk kamertemperatuur

Topping:

  • ½ Glas kersen op sap
  • 2 eetlepel(s) Mayzena
  • 1 eetlepel(s) Kirsch likeur
  • 400 ml Slagroom
  • 1 Pakje klop fix
  • 1 Pakje Vanillesuiker
  • 2 eetlepel(s) chocolade geraspt

Instructies

  • Klop de boter met de suiker, zout en vanille extract tot gladde massa.
  • Voeg 1 voor 1 het ei toe en mix goed door.
  • Meng en zeef alle droge ingrediënten boven de kom en mix door.
  • Als het beslag te stevig is mag je een scheutje melk toevoegen.
  • Neem een ijslepel en schep het beslag in de cupcake vormpjes.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 170°.
  • Baktijd ca 25 minuutjes.
  • Doe de prikkertest om te kijken of ze gaar zijn.
  • Laat ze na het bakken goed afkoelen.

De vulling:

  • Meng 150 ml kersensap met 2 eetlepels mayzena en roer glad.
  • Verwarm de helft van de kersen met wat sap in een pannetje.
  • Wanneer de kersen koken voeg je de maïzena toe en roer je door tot alles gebonden is.
  • Voeg tenslotte de eetlepel kirsch toe en meng door.
  • Maak met een lepeltje in elke cup cake in het midden een gaatje en vul de cup cake met een lepeltje kersen.
  • Strijk glad af en zet ze weg tot je kunt afwerken met de slagroom.

Topping:

  • Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de klopfix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de topping op de cupcakes.
  • Werk af met geraspte chocolade en een kers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins
Land van herkomst Duitsland