Schwarzwälder Kirschtorte 1
Een Schwarzwalder kersentaart is een taart bestaande uit chocoladecake, slagroom, kersen en kirschwasser
Ingrediënten
Cakedeeg:
- 350 gram bloem
- 10 afgestreken theelepel bakpoeder
- 3 afgestreken eetlepels cacao
- 1 mespunt zout
- 150 gram boter
- 300 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 ½ dl melk
Vulling:
- 1 blik kersen of morellen ± 500 gr
- ½ liter slagroom met 2 zakjes Klop-vast
- 4 eetlepels Kirsch of 1 flesje Kirsch-aroma
- 1 zakje Taartina
Garnering:
- chocoladevlokken of -strooisel
Instructies
- Vermeng de bloem met het bakpoeder, de cacao en het zout en zeef dit mengsel.
- Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker tot room.
- Voeg één voor één de eieren toe en daarna het gezeefde meel, afgewisseld met de melk.
- Doe het deeg over in een beboterde springvorm van 26 cm doorsnee en bak het ± 50 minuten op de middelste richel van een op 200°C voorverwarmde oven.
- Laat de taart afkoelen en snijd hem in 2 plakken.
- Beleg 1 helft met onderstaande vulling:
- Klop de slagroom 1/2 minuut, voeg dan de Klop-vast met 2 eetlepels Kirsch toe en klop tot de room stijf is.
- Laat de kersen uitlekken, leng het vocht met water tot 1/2 liter aan, breng dit aan de kook en bind het volgens de gebruiksaanwijzing met de Taartina.
- Roer er de kersen (op enkele na) door, spreid de vulling over de onderste plak uit en laat het koud worden.
- Verdeel daarna ± de helft van de slagroom over de kersenmassa, leg de tweede taarthelft erop en druk die lichtjes aan.
- Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een deel van de resterende room, doe de rest in een spuitzak en spuit de taart hiermee op.
- Werk de taart verder af met chocoladevlokken en de achtergehouden kersen.