Sis-kebab II

(Gegrild vlees aan een spies)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • in niet te kleine blokjes gesneden lamsvlees (zorg dat u vlees van een jong lam heeft)
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • rode peper lijkt op grove paprikapoeder, in elke Turkse winkel te koop
  • Kekik lijkt op de Italiaanse oregano; ook in iedere Turkse winkel te koop

Instructies

  • Meng 2 delen olijfolie op 1 deel citroensap door elkaar (de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid lamsvlees).
  • Snijd de ui in stukken en knijp de knoflookteentjes fijn.
  • Meng dit door het oliemengsel.
  • Doe er nu zout, peper en veel rode peper en een klein beetje kekik door. 
  • Doe het lamsvlees erbij en laat het minstens 2 uur marineren (schep het af en toe om, langer marineren maakt het lekkerder).
  • Schuif de blokjes vlees op ijzeren pennen of lange saté-stokken.
  • Strooi er nu rijkelijk kekik over.
  • U kunt ze barbecuen of grillen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er Turks brood (ook even op de barbecue) en een salade van tomaat, komkommer, ui, peterselie met olijfolie en azijn bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije