Sis-kebab II
(Gegrild vlees aan een spies)
Ingrediënten
Instructies
- Meng 2 delen olijfolie op 1 deel citroensap door elkaar (de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid lamsvlees).
- Snijd de ui in stukken en knijp de knoflookteentjes fijn.
- Meng dit door het oliemengsel.
- Doe er nu zout, peper en veel rode peper en een klein beetje kekik door.
- Doe het lamsvlees erbij en laat het minstens 2 uur marineren (schep het af en toe om, langer marineren maakt het lekkerder).
- Schuif de blokjes vlees op ijzeren pennen of lange saté-stokken.
- Strooi er nu rijkelijk kekik over.
- U kunt ze barbecuen of grillen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er Turks brood (ook even op de barbecue) en een salade van tomaat, komkommer, ui, peterselie met olijfolie en azijn bij.