Schol op z'n Harlings

Skol op Harnser wize

Schol op z'n Harlings
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kilo schol
  • 150 gram boter
  • dragon
  • dille
  • korianderzaadjes
  • peterselie
  • zout

Instructies

  • Maak de schol schoon.
  • Leg de schoongemaakte vis in een pan.
  • Voeg er koud, gezouten water bij (15 gram zout per 1 liter koud, gezouten water zodat ze net onderliggen.
  • Breng de vis langzaam aan de kook en pocheer ze, waarbij het kooknat dus niet mag koken.
  • Kook de vissen in 10 à 15 minuten gaar.
  • Laat de vissen uitlekken.
  • Leg ze op een schaal.
  • Garneren met krulpeterselie en schijfjes citroen.
  • Intussen de boter laten smelten en daar de kruiden, het zout en het citroensap bij voegen.
  • Apart serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Friesland / Nederland