Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 100 gram verse zalm zonder vel en graat
- 2 eetlepel(s) gehakte ui
- 1 eetlepel(s) fijngehakte sjalotjes met het groene gedeelte of bieslook
- ½ theelepel gemberpoeder of geraspte gemberwortel
- zout en peper
- ¼ theelepel Tabasco
- 0.5 dl citroensap
- 100 gram kerstomaten in twee gesneden
- 4 plakjes citroen
Instructies
- Smeer de bodem van een zware ovenschaal in met olie en leg hierin de zalm, met daarover ui en sjalotjes.
- Voeg peper en zout toe en vervolgens Tabasco en citroensap.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet haar 25 minuten in een oven van 175°C.
- Voeg, als al het water verdampt is, een beetje warm water toe.
- Neem het folie van de schaal, voeg tomaten toe en laat alles nog 5 minuten stoven.
- Garneer het gerecht met plakjes citroen.