Slanke zalm

Slanke zalm

Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram verse zalm zonder vel en graat
  • 2 eetlepel(s) gehakte ui
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte sjalotjes met het groene gedeelte of bieslook
  • ½ theelepel gemberpoeder of geraspte gemberwortel
  • zout en peper
  • ¼ theelepel Tabasco
  • 0.5 dl citroensap
  • 100 gram kerstomaten in twee gesneden
  • 4 plakjes citroen

Instructies

  • Smeer de bodem van een zware ovenschaal in met olie en leg hierin de zalm, met daarover ui en sjalotjes.
  • Voeg peper en zout toe en vervolgens Tabasco en citroensap.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet haar 25 minuten in een oven van 175°C.
  • Voeg, als al het water verdampt is, een beetje warm water toe.
  • Neem het folie van de schaal, voeg tomaten toe en laat alles nog 5 minuten stoven.
  • Garneer het gerecht met plakjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm