Snijbiet op Italiaanse wijze

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • olijfolie
  • knoflook
  • chili verse zeer fijngesneden (of chilipoeder)
  • ansjovis
  • snijbietbladen grof gesneden
  • snufje zout
  • peper
  • citroen geraspt

Instructies

  • Stoof wat knoflook in olijfolie.
  • Voeg eventueel wat chili (verse, met of zonder zaadjes, fijngesneden of poedenaar smaak toe.
  • Voeg 1 à 2 anchovis toe en druk ze met een lepel fijn.
  • Voeg aan deze zogenaamde "Soffritto" de grof gesneden snijbietbladen toe.
  • Laat dit langzaam, onbedekt, in eigen vocht stoven tot de groente is geslonken.
  • Breng op smaak met weinig zout (wegens de anchovis), maar ruim peper en wat geraspte citroenschil.
  • Besprenkel er voor het serveren nog wat olijfolie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch