Snoekbaars uit Boedapest

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g zoetwatervisfilet
  • citroensap
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels boter
  • 150 g witte champignons in plakjes
  • 2 eetlepels bosuitjes fijngesneden
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 dl Pinot Blanc Hongaarse
  • aardappels nieuwe naar behoefte
  • 1 dl zure room
  • 1 dl slagroom
  • paprikapoeder

Instructies

  • Bedruppel de vis met citroensap, dep ze af en bestrooi met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Smelt de boter in een lage wijde ovenvaste pan met deksel.
  • Leg de vis erin en draai ze dan om.
  • Strooi de in plakjes gesneden paddestoelen, de uitjes en de gehakte peterselie erop en schenk de wijn erover.
  • Zet de vis met het deksel op de pan een kwartier in de oven.
  • Kook de aardappelen in water gaar.
  • Schenk alle stoofvocht van de vis in een kleine pan en laat tot een bodempje inkoken.
  • Voeg de gemengde room toe en breng het al roerend opnieuw aan de kook.
  • Laat het in een open pan koken tot een licht gebonden saus ontstaat.
  • Leg de aardappelen rond de vis en bestrooi met wat paprikapoeder.
  • Schenk tenslotte de saus over de vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Hongarije