Soupa lacana

(koolsoep)
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg witte kool
  • 2 kleine ui
  • 1 ½ eetlepel(s) olijfolie
  • 4 tomaat geschild van zaden ontdaan en in stukken gesneden
  • ½ theelepel zout
  • peper
  • 2 ½ liter kippenbouillon
  • 1 kop croûtons

Instructies

  • Snijd de kool in fijne repen, was ze en laat ze uitlekken.
  • Fruit de uien in de olie goudbruin en doe ze in een grote soeppot.
  • Voeg de kool, tomaten, zout en peper toe en bak het mengsel 1 minuut.
  • Doe de bouillon erbij, breng het aan de kook en draai het vuur lager.
  • Doe het deksel schuin op de pan en laat 30 minuten koken of tot de kool helemaal gaar is.
  • Dien op in soepkommen en garneer vlak voor het opdienen met croûtons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Cyprus