Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote spiesen, of satéprikkers
Ingrediënten
- 1 theelepel olie
- 100 gram gekruide krieltjes (koelvaof krieltjes met 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 6 sweetbites (oranje minipaprika’of 2 oranje paprika’s
- 100 gram kerstomaatjes
- stuk komkommer
- 75 gram casselerrib vleeswaar
- 75 gram salami
- 2 bruine pistoletjes
- 2 eetlepel(s) tapenade
Instructies
- Bestrijk een koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verhit de pan.
- Bak de krieltjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Laat ze afkoelen.
- Maak de paprika’s schoon.
- Snijd kleine paprika’s in tweeën of grote in vieren.
- Kook de stukken paprika 40 seconden in de magnetron of in wat water tot ze zacht zijn.
- Was de tomaatjes en het stuk komkommer.
- Snijd de komkommer in dikke plakken en halveer ze.
- Snijd de plakjes casselerrib en salami in tweeën en rol de stukjes op.
- Rijg om en om aan spiesen de krieltjes, reepjes paprika, rolletjes vleeswaar, komkommer en tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met een pistoletje bestreken met tapenade een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 23 g | Vet: 20 g