Spiesen uit Servie & Montenegro

Spiesen uit Servie & Montenegro

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel olie
  • 100 gram gekruide krieltjes (koelvaof krieltjes met 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 6 sweetbites (oranje minipaprika’of 2 oranje paprika’s
  • 100 gram kerstomaatjes
  • stuk komkommer
  • 75 gram casselerrib vleeswaar
  • 75 gram salami
  • 2 bruine pistoletjes
  • 2 eetlepel(s) tapenade

Instructies

  • Bestrijk een koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verhit de pan.
  • Bak de krieltjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  • Laat ze afkoelen.
  • Maak de paprika’s schoon.
  • Snijd kleine paprika’s in tweeĂ«n of grote in vieren.
  • Kook de stukken paprika 40 seconden in de magnetron of in wat water tot ze zacht zijn.
  • Was de tomaatjes en het stuk komkommer.
  • Snijd de komkommer in dikke plakken en halveer ze.
  • Snijd de plakjes casselerrib en salami in tweeĂ«n en rol de stukjes op.
  • Rijg om en om aan spiesen de krieltjes, reepjes paprika, rolletjes vleeswaar, komkommer en tomaatjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Met een pistoletje bestreken met tapenade een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 23 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Servië / Yugoslavië