Stofoe Pangpoeng
pompoen met garnalen
Ingrediënten
- kg pompoen
- 100 gram garnalen
- 50 gram boter
- zout peper
- 1 kippenbouillon
- 1 ui
- 1 takje selderij
- 1 tomaat
Instructies
- Was de garnalen en week ze in heet water.
- Schil de pompoen en snijd het binnenste gedeelte met de zaadjes eruit.
- Was de pompoen en snijd hem in stukjes.
- Fruit de gesneden ui in de boter.``
- Voeg De garnalen met de gesneden tomaat toe en laat zachtjes bakken.
- Voeg de pompoen met een mespuntje zout en het bouilonblokje toe en smoor met het deksel op de pan ± 10 minuten.
- Schep flink om en stoof de pompoen, nu zonder deksel tot het vocht is ingedampt en de pompoen gaar is.
- Breng op smaak met peper en desgewenst wat suiker en schep er de fijngehakte selderij door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst.