Suikertaart met amandelen

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 45 g garneeramandelen
  • 3 eieren M
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • 150 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • poedersuiker om te bestrooien
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

Voorbereiden

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Vorm invetten.
  • Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van Ø 28 cm
  • Vorm met deeg bekleden.
  • Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten.
  • Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen.
  • Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen.
  • Amandelen erdoor mengen.
  • Mengsel in vorm schenken.
  • Met rest van suiker bestrooien.

Bereiden

  • Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken.
  • Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kaneelijs.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 6 g | Vet: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Taart
Land van herkomst België / Wereldkeuken