Sushi

Sushi van Eatgreen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kleefrijst
  • ½ komkommer
  • 1 wortel
  • 3 tomaten
  • avocado in japanse soja saus
  • 6 Shiitake
  • Japanse azijn
  • 5 nori vellen
  • 2 eetlepel(s) soja olie
  • wasabi + soja saus om te dippen

Instructies

  • Kook de kleefrijst.
  • Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en wortel in dunne reepjes over de lengte.
  • Snijd de advocado in kleine stukjes en laat ze in zoete Japanse soja saus weken.
  • Bak de shitake kort in wat soja olie.
  • Als de kleefrijst zacht is doe er dan een kopje Japanse azijn door.
  • Op een Japans Sushi matje leg je het nori vel en verspreid vervolgens de rijst op 2/3 deel van het blad Nori.
  • In het midden over de lengte van de rijst, leg je alle groentes een rij.
  • Rol vanaf de rijstkant de Nori met vulling op.
  • Snijd vervolgens met een gekarteld mes de nori rol in plakjes.
  • Serveer met wasabi en sojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Sushi
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch