Tarator

Joegoslavische komkommersalade
Porties: 4 personen
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • deciliter yoghurt
  • 3 teentjes knoflook uitgeperste
  • 2 komkommers in dunne plakjes gesneden
  • zout
  • paprikapoeder
  • peper

Instructies

  • Doe de plakjes komkommer in een vergiet, bestrooi ze met wat zout en laat ze ± 15 minuten staan.
  • Druk zoveel mogelijk vocht uit de plakjes komkommer, doe ze in een schaal en vermeng ze met ruim peper.
  • Roer de yoghurt in een kom dooreen met de uitgeperste knoflook en wat zout en peper.
  • Schenk de yoghurtsaus over de komkommersalade en bestrooi het geheel met wat paprikapoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de salade onmiddellijk en schep hem aan tafel dooreen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Yugoslavië