Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 2 middelgrote uien, in halve ringen gesneden
- 2 gepelde tomaten vers of uit blik
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- zout en peper
- 1 eetlepel(s) verse fijngehakte peterselie
Instructies
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze doormidden.
- Blancheer ze 5 minuten voor in kokend water met wat zout en spoel ze direct af met koud water.
- Laat ze uitlekken.
- Fruit de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de gepelde en in plakjes gesneden knoflooktenen toe en fruit deze heel even mee.
- Voeg de tomaten toe en druk ze met een pollepel fijn.
- Doe dan de geblancheerde sperziebonen erbij en laat samen nog 5 minuten zachtjes doorstoven.
- Meng er het citroensap en peper en zout door.
- Serveer warm of koud met de peterselie eroverheen gestrooid
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij vis, gevogelte of vlees.