Thais gekruide pomelosalade

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel sjalot plakjes
  • 1 eetlepel knoflook plakjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel garnalen gedroogde
  • 1 pomelo of 2 grapefruits
  • 2 eetlepels limoensap vers geperst
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gekookte gepelde garnalen
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 dl kokosmelk santen
  • 4 kleine pepers fijngesneden

Instructies

  • Kook de kipfilet in ± 10 minuten gaar.
  • Laat de filet afkoelen en snijd hem in reepjes.
  • Bak De plakjes sjalot en knoflook in de olie krokant.
  • Week de gedroogde garnalen ± 5 minuten in heet water; laat ze uitlekken en snijd ze fijn.
  • Schil de pomelo of grapefruits dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  • Meng het limoensap met de vissaus en de suiker.
  • Meng er de garnalen, kip, kokos, kokosmelk, sjalot en knoflook door, schep de pomelo erdoor en garneer de salade met gedroogde garnalen en de pepers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand