Thaise bouillon met tonijn en oesterzwammen
Boodschappen 9-1999
Ingrediënten
- 1½ l kippenbouillon zelfgetrokken uit een pot of van tabletten
- 2 stelen sereh citroengras
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels kokos geraspt
- 150 g oesterzwammen
- 200 gram tonijn filet verse
- 2 eetlepels Thaise vissaus nam plaa
- paar druppels tabasco
- scheutje citroensap
- handje mihoen
- handje taugé
- 2 eetlepels koriander fijngehakte
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook met de in ringen gesneden sereh en de geplette knoflook.
- Draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes trekken.
- Zeef de bouillon.
- Rooster intussen de kokos omscheppend in een droge koekenpan en laat op een bord afkoelen.
- Verwijder de stelen van de oesterzwammen en snijd de hoeden in reepjes.
- Snijd de tonijn in blokjes van circa 1x1 cm.
- Breng de bouillon aan de kook en breng stevig op smaak met de vissaus, de tabasco en het citroensap.
- Voeg de oesterzwammen en de mihoen toe en laat 2 minuten koken.
- Laat de tonijn 1 minuut meekoken.
- Verdeel de taugé over de soepkoppen of -borden.
- Schep er de soep op en bestrooi met de kokos en de koriander.