Thaise bouillon met tonijn en oesterzwammen

Boodschappen 9-1999
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • l kippenbouillon zelfgetrokken uit een pot of van tabletten
  • 2 stelen sereh citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels kokos geraspt
  • 150 g oesterzwammen
  • 200 gram tonijn filet verse
  • 2 eetlepels Thaise vissaus nam plaa
  • paar druppels tabasco
  • scheutje citroensap
  • handje mihoen
  • handje taugé
  • 2 eetlepels koriander fijngehakte

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook met de in ringen gesneden sereh en de geplette knoflook.
  • Draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes trekken.
  • Zeef de bouillon.
  • Rooster intussen de kokos omscheppend in een droge koekenpan en laat op een bord afkoelen.
  • Verwijder de stelen van de oesterzwammen en snijd de hoeden in reepjes.
  • Snijd de tonijn in blokjes van circa 1x1 cm.
  • Breng de bouillon aan de kook en breng stevig op smaak met de vissaus, de tabasco en het citroensap.
  • Voeg de oesterzwammen en de mihoen toe en laat 2 minuten koken.
  • Laat de tonijn 1 minuut meekoken.
  • Verdeel de taugé over de soepkoppen of -borden.
  • Schep er de soep op en bestrooi met de kokos en de koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Vis
Land van herkomst Thailand