Tilapiafilet in Thaise saus
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) thaise groene currypasta
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 3 bosuitjes in stukjes
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
- 400 g tilapiafilet in 12 stukken
- 1 bakje cocktailgarnalen 125 g
- 1 eetlepel(s) olie
Instructies
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren.
- Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden.
- Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor.
- Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus.
- Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar.
- Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel.
- trooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover.
- Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tilapiafilet is niet alleen vers in het koelvak te vinden, maar is er ook in diepvrieszakken.