Tilapiafilet in Thaise saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) thaise groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 3 bosuitjes in stukjes
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
  • 400 g tilapiafilet in 12 stukken
  • 1 bakje cocktailgarnalen 125 g
  • 1 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren.
  • Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden.
  • Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor.
  • Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus.
  • Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar.
  • Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel.
  • trooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover.
  • Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tilapiafilet is niet alleen vers in het koelvak te vinden, maar is er ook in diepvrieszakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Thailand