Tiramisu softijs

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl slagroom
  • 90 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 11/2 dl volle melk
  • ¾ dl sterk gezette koffie
  • 75 gram grofgehakte amaretti Italiaanse bitterkoekjes
  • 11/2 eetlepel grappa distillaat
  • Voor de garnering:
  • geraspte chocolade
  • amaretti
  • ijsmachine

Instructies

  • Klop de slagroom met de basterdsuiker en de vanillesuiker bijna stijf.
  • Klop de mascarpone met de melk en de koffie los en spatel dit door de slagroom.
  • Schakel de ijsmachine in op de softijsstand en draai het mengsel in ± 20 minuten tot softijs.
  • Voeg halverwege de koekjes en de grappa toe.
  • Serveer het ijs in coupes met de chocolade en de amaretti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht
Land van herkomst Italië