Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisu softijs
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
dl
slagroom
▢
90
gram
witte basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
250
gram
mascarpone
▢
11/2
dl
volle melk
▢
¾
dl
sterk gezette koffie
▢
75
gram
grofgehakte amaretti
Italiaanse bitterkoekjes
▢
11/2
eetlepel
grappa
distillaat
▢
Voor de garnering:
▢
geraspte chocolade
▢
amaretti
▢
ijsmachine
Instructies
Klop de slagroom met de basterdsuiker en de vanillesuiker bijna stijf.
Klop de mascarpone met de melk en de koffie los en spatel dit door de slagroom.
Schakel de ijsmachine in op de softijsstand en draai het mengsel in ± 20 minuten tot softijs.
Voeg halverwege de koekjes en de grappa toe.
Serveer het ijs in coupes met de chocolade en de amaretti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Italië