Tofu met paddestoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel
  • 100 ml roerbakolie
  • 2 cm verse gemberwortel geraspt
  • 2 bosuitjes in schuine ringetjes
  • 1 winterwortel in dunne schuine plakjes
  • 100 g peultjes gehalveerd
  • 100 g shii-takes in plakjes
  • 100 ml kruidenbouillon van poeder
  • 2 el droge sherry
  • 2 el sojasaus licht
  • 2 tl maizena

Instructies

  • Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
  • Plakjes tofu op bord leggen.
  • Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
  • Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
  • Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
  • Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
  • Op smaak brengen met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst of Chinese eiermie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst China