Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 blaadjes witte gelatine
- 250 ml tomatensap
- ½ theelepel tijm gedroogde
- 250 g romaatjes
- 1 bakje ricotta 250 g
- 1 kleine rode ui
- ½ zakje rucolasla à 75 g
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g grana padano stukje, in grove krullen
- ijsblokjes
Instructies
- Gelatine 5 minuten weken in koud water.
- In steelpan tomatensap met tijm aan de kook brengen.
- Gelatine uitknijpen.
- Pan van vuur nemen en gelatine al roerend in warme sap oplossen.
- Laten afkoelen tot lobbig (na ca. 25 minuten).
- Vormpjes bekleden met stuk plasticfolie.
- Tomaatjes wassen en in mooie plakjes snijden.
- Laag tomaatplakjes op bodem van vormpjes leggen.
- Ricotta mengen met lobbig tomatensap en op smaak brengen met zout en peper.
- Ricottamengsel over vormpjes verdelen en gladstrijken.
- Bovenkant afdekken met tomaatplakjes (restant bewaren) en overhangend plasticfolie erover vouwen.
- In koelkast minstens 1 uur laten opstijven.
- Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
- Ringen in kom ijswater leggen en 45 minuten in koelkast zetten, zodat ui lekker knapperig wordt.
- Rucola grof scheuren en in kom omscheppen met restant tomaatplakjes, olie, zout en peper.
- Timbaaltjes uit koelkast nemen en folie openvouwen.
- Op elk timbaaltje bord leggen en samen keren.
- Timbaaltjes voorzichtig uit vorm laten glijden en folie verwijderen.
- Sla en kaaskrullen rond timbaaltjes leggen en uiringen erop.