Tomaat ricotta timbaaltjes

Tomaat ricotta timbaaltjes

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 250 ml tomatensap
  • ½ theelepel tijm gedroogde
  • 250 g romaatjes
  • 1 bakje ricotta 250 g
  • 1 kleine rode ui
  • ½ zakje rucolasla à 75 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 g grana padano stukje, in grove krullen
  • ijsblokjes

Instructies

  • Gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • In steelpan tomatensap met tijm aan de kook brengen.
  • Gelatine uitknijpen.
  • Pan van vuur nemen en gelatine al roerend in warme sap oplossen.
  • Laten afkoelen tot lobbig (na ca. 25 minuten).
  • Vormpjes bekleden met stuk plasticfolie.
  • Tomaatjes wassen en in mooie plakjes snijden.
  • Laag tomaatplakjes op bodem van vormpjes leggen.
  • Ricotta mengen met lobbig tomatensap en op smaak brengen met zout en peper.
  • Ricottamengsel over vormpjes verdelen en gladstrijken.
  • Bovenkant afdekken met tomaatplakjes (restant bewaren) en overhangend plasticfolie erover vouwen.
  • In koelkast minstens 1 uur laten opstijven.
  • Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • Ringen in kom ijswater leggen en 45 minuten in koelkast zetten, zodat ui lekker knapperig wordt.
  • Rucola grof scheuren en in kom omscheppen met restant tomaatplakjes, olie, zout en peper.
  • Timbaaltjes uit koelkast nemen en folie openvouwen.
  • Op elk timbaaltje bord leggen en samen keren.
  • Timbaaltjes voorzichtig uit vorm laten glijden en folie verwijderen.
  • Sla en kaaskrullen rond timbaaltjes leggen en uiringen erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch