Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g rijst met extra vezels
- 6 eieren
- 3 eetlepels rijstolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 eetlepel Madras kerriepoeder
- 1-2 theelepels garam masala
- 400 g tomaten in stukjes gesneden
- 400 g bimi
- 2 eetlepels verse koriander
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren bijna hard in 8 minuten.
- Verwarm de rijstolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook, gember, kerriepoeder en garam masala kort aan.
- Voeg de tomatenstukjes toe en smoor alles tot een dikke saus, voeg indien nodig een scheutje water toe en breng op smaak met zout.
- Stoom ondertussen de bimi in een stoompan of stoommandje boven kokend water in 4 - 5 minuten beetgaar, of kook ze in ruim kokend water in 3 - 4 minuten beetgaar.
- Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
- Serveer de gekookte rijst in kommen, schep de tomaten-ei curry erover en leg de gestoomde bimi naast de curry.
- Plaats de halve eieren op de curry en garneer met verse koriander en gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Verwarm de halve eieren kort mee in de curry voor een nog intensere smaakbeleving.
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 18 g