Startpagina / BEREIDING / Traditionele Bulgur Pilaf Traditionele Bulgur Pilaf Traditionele Bulgur Pilaf

Traditionele Bulgur Pilaf

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees in blokjes gesneden
  • 2 kopjes Grove Bulgur
  • 4 el. zonnebloemolie
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 4 kopjes vlees
  • 1 kop kikkererwten
  • ½ kopje krenten

Instructies

  • Plaats het vlees in een pot.
  • Roer tot dat de sappen worden opgenomen.
  • Voeg kokend water toe om het vlees te bedekken.
  • Verlaag het vuur nadat het water is gekookt.
  • Voeg, nadat het water is opgenomen, 2 eetlepels boter en zout toe.
  • Roer het voor een tijdje.
  • Voeg 2 el boter toe en roer het bulgur erin.
  • Voeg voorgekookte kikkererwten en krenten toe.
  • Roer het voor een korte tijd.
  • Voeg 2 kopjes vlees, 2 kopjes water toe, kook pilaf op laag vuur (gebruik 4 kopjes vlees als je dat wilt).
  • Dek de gekookte pilaf papieren handdoek af en laat het rusten gedurende 15 - 20 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Turkije