Tsj'Ing Fen Doe Banjiang
gebakken krab in saus met zwarte bonen
Ingrediënten
- 1 grote krab verse 1,25 kg
- 1 eetlepel(s) zoute zwarte bonen
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel(s) lichte sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 4 eetlepel(s) olie
- 2 schijfjes gemberwortel
- 1 ei losgeroerd
- 3 voorjaarsuitjes
- stukjes prei of bladselderie
Instructies
- Vraag uw leverancier de krab schoon te maken.
- Snijd de krab met de poten eraan, in 4 stukken.
- Spoel de zwarte bonen (blik of pot) in een zeef af onder stromend koud water.
- Stamp ze in een vijzel tot een pasta en voeg de uitgeperste knoflook, sojasaus en suiker toe.
- Roer alles goed om.
- Verhit de olie in een wadjan en fruit de schijfjes gemberwortel onder voortdurend omscheppen voor ca.1 minuut.
- Verwijder daarna de schijfjes.
- Bak de stukken krab gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen.
- Voeg dan het zwarte bonenmengsel en twee en een halve dl water toe.
- Roer alles goed om.
- Leng de maïzena aan met 2 lepels koud water.
- Voeg dit toe aan de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat een gebonden saus is verkregen.
- Neem de wadjan van het vuur.
- Leg de stukken krab open voorverwarmde schaal.
- Voeg aan de saus de voorjaars ui of prei en het losgeroerde ei toe.
- Roer alles goed om en schenk de saus over de krab.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er witte rijst bij.