Tsj'Ing Fen Doe Banjiang

gebakken krab in saus met zwarte bonen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote krab verse 1,25 kg
  • 1 eetlepel(s) zoute zwarte bonen
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel(s) lichte sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 2 schijfjes gemberwortel
  • 1 ei losgeroerd
  • 3 voorjaarsuitjes
  • stukjes prei of bladselderie

Instructies

  • Vraag uw leverancier de krab schoon te maken.
  • Snijd de krab met de poten eraan, in 4 stukken.
  • Spoel de zwarte bonen (blik of pot) in een zeef af onder stromend koud water.
  • Stamp ze in een vijzel tot een pasta en voeg de uitgeperste knoflook, sojasaus en suiker toe.
  • Roer alles goed om.
  • Verhit de olie in een wadjan en fruit de schijfjes gemberwortel onder voortdurend omscheppen voor ca.1 minuut.
  • Verwijder daarna de schijfjes.
  • Bak de stukken krab gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg dan het zwarte bonenmengsel en twee en een halve dl water toe.
  • Roer alles goed om.
  • Leng de maïzena aan met 2 lepels koud water.
  • Voeg dit toe aan de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat een gebonden saus is verkregen.
  • Neem de wadjan van het vuur.
  • Leg de stukken krab open voorverwarmde schaal.
  • Voeg aan de saus de voorjaars ui of prei en het losgeroerde ei toe.
  • Roer alles goed om en schenk de saus over de krab.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië