Turks gemarineerde kipspiesjes met meergranenpilav

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rijst
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel Paprikapoeder
  • 1 knoflook
  • zout
  • 4 eetlepels olie
  • 500 gram kip
  • 1 ui
  • 1 klein tomatenpuree
  • 6 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 eetlepel peterselie
  • 12 satéstokjes in water geweekt

Instructies

  • Roer een papje van de oregano, de kaneel, het paprikapoeder, de knoflook, wat zout en 2 eetlepels olie en meng dit door de kipblokjes.
  • Laat de kip in de koelkast 2-4 uur marineren.
  • Verwarm de grill op de hoogste stand.
  • Fruit de ui in de rest van de olie glazig, roer de rijst erdoor en bak die mee tot de korrels glazig zijn.
  • Bak de tomatenpuree even mee.
  • Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in ± 12 minuten gaar.
  • Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, 5 minuten rusten.
  • Rijg intussen de kipblokjes aan de geweekte satéstokjes.
  • Bak de kip eerst 8 minuten aan één kant en vervolgens 5 minuten aan de andere kant.
  • Bestrooi de meergranenpilav met de peterselie en serveer met de kipspiesjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er tzatziki bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Turkije