Varkenshaas met pindasaus
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje 300 g,
- 1 zakje mix voor satémarinade 40 g, Conimex, 3 eetlepels olie,
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 eetlepel(s) gembersiroop Royal Mail,
- 1 kleine rode Spaanse peper
- 25 g pinda's ongezouten
- 1 bosuitje
- 100 g satésaus pot à 350 g, AH
Instructies
Voorbereiding:
- Varkenshaasje in plakjes van1 cm dik snijden.
- In kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren.
- Plakjes vlees erdoor scheppen en 15 minuten laten staan.
- Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden.
- Pinda's fijnhakken.
- Bosuitje in dunne ringetjes snijden.
Bereiding:
- Twee borden voorverwarmen.
- In pan 1 eetlepel olie verhitten.
- Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken.
- 80 ml water en satésaus toevoegen.
- Al roerend verwarmen tot gladde saus ontstaat.
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
- Rest van koude marinade en gehakte pinda's door satésaus roeren.
- Nog1 minuut goed doorwarmen.
- Plakjes varkenshaas op warme borden leggen.
- Satésaus erover en ernaast scheppen.