Varkenshaas met pindasaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje 300 g,
  • 1 zakje mix voor satémarinade 40 g, Conimex, 3 eetlepels olie,
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop Royal Mail,
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 25 g pinda's ongezouten
  • 1 bosuitje
  • 100 g satésaus pot à 350 g, AH

Instructies

Voorbereiding:

  • Varkenshaasje in plakjes van1 cm dik snijden.
  • In kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren.
  • Plakjes vlees erdoor scheppen en 15 minuten laten staan.
  • Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden.
  • Pinda's fijnhakken.
  • Bosuitje in dunne ringetjes snijden.

Bereiding:

  • Twee borden voorverwarmen.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken.
  • 80 ml water en satésaus toevoegen.
  • Al roerend verwarmen tot gladde saus ontstaat.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Rest van koude marinade en gehakte pinda's door satésaus roeren.
  • Nog1 minuut goed doorwarmen.
  • Plakjes varkenshaas op warme borden leggen.
  • Satésaus erover en ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees