Varkensspiesjes met Citroengras

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen of varkensschnitzels
  • zoete chilisaus

Marinade:

  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 el citroengras kleingesneden vers
  • 4 el koriander takjes kleingesneden
  • 1 el bruine suiker
  • ½ tl koriander gemalen
  • ¼ tl witte peper
  • 2 el ketjap
  • 2 el vissaus
  • 2 el sesamolie
  • 65 ml water koud

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • Voeg het in blokjes gesneden vlees aan de marinade toe en laat deze minimaal een half uur intrekken.
  • Rijg het vlees aan de satéstokjes (van te voren nat maken!).
  • Het vlees kan klaargemaakt worden op de BBQ,
  • Of in een voorverwarmde oven (180 graden),
  • Of kan eventueel gebakken worden.
  • Ca. 10- 15 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees