Varkensspiesjes met Citroengras
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram hamlappen of varkensschnitzels
- zoete chilisaus
Marinade:
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 el citroengras kleingesneden vers
- 4 el koriander takjes kleingesneden
- 1 el bruine suiker
- ½ tl koriander gemalen
- ¼ tl witte peper
- 2 el ketjap
- 2 el vissaus
- 2 el sesamolie
- 65 ml water koud
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Voeg het in blokjes gesneden vlees aan de marinade toe en laat deze minimaal een half uur intrekken.
- Rijg het vlees aan de satéstokjes (van te voren nat maken!).
- Het vlees kan klaargemaakt worden op de BBQ,
- Of in een voorverwarmde oven (180 graden),
- Of kan eventueel gebakken worden.
- Ca. 10- 15 minuten.