Vijfkruiden karbonades
Ingrediënten
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 theelepels vijf kruidenpoeder Chinees
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels suiker
- 4 schouderkarbonades
Instructies
Voorbereiden
- In schaal hoisinsaus, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry en suiker mengen.
- Karbonades inwrijven met marinade en erin leggen.
- Minimaal 2 uur laten marineren; af en toe keren.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 175 C.
- Karbonades op rooster in midden van oven leggen.
- Lekbak gevuld met laagje water eronder schuiven.
- Vlees in 30-40 min. gaar oosteren, ondertussen karbonades tweemaal keren en regelmatig bestrijken met marinade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor het serveren bestrooien met zout en peper.