Vis met appel

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de paling

  • 600 g paling gestroopte verse
  • ¼ l water
  • takjes peterselie
  • flink zout

voor de saus

  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 1 eetlepel kerriepoeder mild
  • 2 kleine uien in ringen
  • 2 geschilde appels in 8 parten (granny)
  • 1 scheutje slagroom
  • peterselie
  • 1 tomaat

voor het bijgerecht

  • aardappels naar behoefte

Instructies

  • Snijd de paling in stukken van 7 cm en kook die in het water met zout en takjes peterselie onder het deksel in ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Verhit de boter in een lage wijde pan en bak de uisnippers daarin glazig.
  • Bestrooi met de kerrie.
  • Bak de appels 10 minuten mee.
  • Bestrooi met de bloem en voeg al roerend zoveel van de palingbouillon (zonder peterselie) toe dat een mooie saus ontstaat.
  • Laat de saus kort doorpruttelen.
  • Voeg dan een scheutje room toe en warm de vis onder het deksel nog even mee.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselie (en versier met partjes gepelde tomaat).
  • Boen intussen de ongeschilde aardappelen schoon en kook ze ± 20 minuten in ruim water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vis
Land van herkomst Engeland