Vis uit de oven met knapperig dakje
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 4 roma tomaten in stukjes
- 1 dl tuinkruidenbouillon v.e. tablet
- 2 eetlepel(s) balsamico azijn
- ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
- versgemalen peper
- zout
- 4 stukken kabeljauwfilet eventueel diepvries, ontdooid
- kerriepoeder
- 8 plakjes ovengebakken spek dungesneden
Instructies
- 2½ eetlepel olijfolie traditioneel
- Verhit de olie in een pan mat dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
- Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze 5 minuten mee.
- Voeg de bouillon, de azijn, de oregano en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 20 minuten sudderen.
- Dep intussen de vis droog met keukenpapier.
- Bestrooi de stukken met peper en kerriepoeder en verdeel het spek erover.
- Leg de vis in een ingevette ovenschaal en schuif hem in een voorverwarmde oven (200 °C).
- Laat de vis in ± 15 minuten gaar worden en het spek krokant.
- Lekker met gebakken minikrieltjes en gekookte sperziebonen.