Visbakkie

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 bakje kibbeling ongeveer 275 g
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 grote zoetzure augurk
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Haal de bakplaat uit de oven en vet 'm in met de olie.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Was de tomaatjes.
  • Snij grote stukken kibbeling doormidden.
  • Leg de kibbeling op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de kibbeling in ongeveer 8 minuten warm.
  • Maak ondertussen het augurksausje.
  • Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt.
  • Snij de augurk in piepkleine stukjes.
  • Meng de augurk door het mayonaisemengsel.
  • Knip de peterselie met een schaar boven het kommetje in kleine stukjes.
  • Roer het sausje goed door.
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Doe wat kibbeling en tomaat in elk bakje.
  • Schep er wat saus bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Patat erbij serveren.
Als je de tomaatjes bij de kibbeling op de bakplaat legt, worden ze lekker warm en een beetje zacht.
Dat is ook erg lekker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland