Vitello Tonnato

Vitello Tonnato 2

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 st kalfsrollade
  • 1 blikje tonijn 150 gr. netto gewicht uitgelekt
  • 4 st ansjovis
  • 5 el mayonaise
  • citroensap
  • 1 el kappertjes
  • 20 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • 8 st kerstomaatjes
  • rucola

Instructies

  • Zet alle ingredienten klaar.
  • Verhit de olie in een braadpan.
  • Braad de rollade rondom bruin.
  • Zet het vuur lager en laat de rollade zachtjes garen tot een kerntemperatuur van 58 à 60 graden.
  • Haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Open het blikje tonijn en laat uitlekken.
  • Doe de tonijn in een kom en prak fijn.
  • Doe de ansjovis erbij en prak deze ook fijn.
  • Voeg de mayonaise toe en wat druppels citroensap.
  • Roer het geheel goed door elkaar.
  • Snijd de rollade in plakjes.
  • Verdeel deze over de borden en lepel er de saus op.
  • Garneer met de kappertjes, rucola en kerstomaatjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vis / Vlees / Voorgerechten