woudbonenvoorgerecht[

Voorgerecht van woudbonen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram woudboontjes
  • 8 mantisgarnalen of langoustines of gamba’s ontdaan van pantser op een stukje staart na
  • 4 plakken droge ham bijvoorbeeld Parmaham, in de lengte doormidden gesneden
  • 1 grote en rijpe tomaat waar de pitjes zijn uitgehaald
  • 5 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel(s) platte peterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • zou
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Was de woudboontjes
  • Zet de boontjes een nacht te voren in de week in een liter water.
  • Kook de woudboontjes (net onder watemet een beetje olie gaar.
  • Houd het water net tegen de kook aan.
  • Als de boontjes boven het water uitkomen, een beetje water toevoegen.
  • Giet de boontjes af als ze gaar zijn.
  • Bewaar een beker van het kookvocht.
  • Wikkel de ham om de gambalijfjes en prik ze vast.
  • Bak in wat olie de gamba’s met 1 takje rozemarijn en de geplette knoflook kort aan weerszijden.
  • Zodra ze wat kleur krijgen, de knoflook en de rozemarijn verwijderen.
  • Voeg de tomaatblokjes en de woudboontjes erbij en ook zoveel kookvocht als nodig is om een smeuïge substantie te krijgen.
  • Verwarm en breng op smaak met zou en versgemalen zwarte peper.
  • Voeg tenslotte de peterselie en een beetje olie toe.
  • Serveer direct daarna, met een takje rozemarijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Friesland / Nederland