Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 200 gram woudboontjes
- 8 mantisgarnalen of langoustines of gamba’s ontdaan van pantser op een stukje staart na
- 4 plakken droge ham bijvoorbeeld Parmaham, in de lengte doormidden gesneden
- 1 grote en rijpe tomaat waar de pitjes zijn uitgehaald
- 5 takjes rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) platte peterselie fijn gehakt
- olijfolie
- zou
- zwarte peper vers gemalen
Instructies
- Was de woudboontjes
- Zet de boontjes een nacht te voren in de week in een liter water.
- Kook de woudboontjes (net onder watemet een beetje olie gaar.
- Houd het water net tegen de kook aan.
- Als de boontjes boven het water uitkomen, een beetje water toevoegen.
- Giet de boontjes af als ze gaar zijn.
- Bewaar een beker van het kookvocht.
- Wikkel de ham om de gambalijfjes en prik ze vast.
- Bak in wat olie de gamba’s met 1 takje rozemarijn en de geplette knoflook kort aan weerszijden.
- Zodra ze wat kleur krijgen, de knoflook en de rozemarijn verwijderen.
- Voeg de tomaatblokjes en de woudboontjes erbij en ook zoveel kookvocht als nodig is om een smeuïge substantie te krijgen.
- Verwarm en breng op smaak met zou en versgemalen zwarte peper.
- Voeg tenslotte de peterselie en een beetje olie toe.
- Serveer direct daarna, met een takje rozemarijn