Wâldebeantsjes truffels

Met dit recept won Anneke Bontekoe in 2007 de wâldbeantsjes-receptenwedstrijd.

Porties: 15 truffels
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram Giele Wâldbeantsjes
  • 45 gram gedroogde abrikozen
  • 45 gram verse hazelnoten zonder dop
  • 100 gram pure kookchocolade
  • 15 gram slagroom
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout

Instructies

  • Kook de woudboontjes in ruim water met een snufje zout gaar.
  • Laat de Wâldbeantsjes afkoelen.
  • Maal ze met de staafmixer.
  • Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  • Rooster de hazelnoten in de oven (elektrische oven: 14 minuten op stand 4 ).
  • Laat de hazelnoten afkoelen.
  • Pel het vlies eraf en hak de hazelnoten fijn.
  • Klop de slagroom iets op met 1 theelepel suiker.
  • Verwarm de kookchocolade au bain marie.
  • Doe de gemalen Wâldbeantsjes, de abrikozenstukjes en de geroosterde hazelnootstukjes op een diep bord.
  • Meng het geheel onder toevoeging van de slagroom.
  • Vorm er 15 balletjes van.
  • Haal deze voorzichtig door de gesmolten chocolade
  • Laat de Wâldbeantsje-truffels afkoelen.
  • Leg de truffels ongeveer een uur in de koelkast
  • Serveer de Wâlbeantsje-truffels koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Friesland / Nederland