Wâldebeantsjes truffels
Met dit recept won Anneke Bontekoe in 2007 de wâldbeantsjes-receptenwedstrijd.
Equipment
Ingrediënten
- 50 gram Giele Wâldbeantsjes
- 45 gram gedroogde abrikozen
- 45 gram verse hazelnoten zonder dop
- 100 gram pure kookchocolade
- 15 gram slagroom
- 1 theelepel suiker
- snufje zout
Instructies
- Kook de woudboontjes in ruim water met een snufje zout gaar.
- Laat de Wâldbeantsjes afkoelen.
- Maal ze met de staafmixer.
- Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
- Rooster de hazelnoten in de oven (elektrische oven: 14 minuten op stand 4 ).
- Laat de hazelnoten afkoelen.
- Pel het vlies eraf en hak de hazelnoten fijn.
- Klop de slagroom iets op met 1 theelepel suiker.
- Verwarm de kookchocolade au bain marie.
- Doe de gemalen Wâldbeantsjes, de abrikozenstukjes en de geroosterde hazelnootstukjes op een diep bord.
- Meng het geheel onder toevoeging van de slagroom.
- Vorm er 15 balletjes van.
- Haal deze voorzichtig door de gesmolten chocolade
- Laat de Wâldbeantsje-truffels afkoelen.
- Leg de truffels ongeveer een uur in de koelkast
- Serveer de Wâlbeantsje-truffels koud.