Walnootcake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gr zachte boter
  • 125 gr suiker
  • 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • ½ dl melk
  • 150 gr walnoten
  • 1 sinaasappel schil er van
  • 1 tl bakpoeder

Siroop:

  • ½ dl water
  • 3 el citroensap
  • 250 gr suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter met de suiker romig en lichtgeel van kleur.
  • Klop de eieren 1 voor 1 door het botermengsel.
  • Voeg onder voortdurend kloppen met een mixer of garde de gezeefde bloem en de melk bij het boter/eimengsel.
  • Roer de (grof) gemalen walnoten, geraspte sinaasappelschil, bakpoeder en zout door het beslag.
  • Doe het beslag in een beboterde cakevorm en bak de cake ongeveer 45 minuten tot hij lichtbruin en gaar is.
  • Uit de vorm halen en af laten koelen.
  • Suikersiroop:
  • Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten koken.
  • Schenk de warme suikersiroop over de walnootcake en laat alles afkoelen.
  • Snij de cake in niet al te dunne plakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Noten