palingsoep

Warkumer skiere ielsop

Palingsoep uit Workum

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soepterrine

Ingrediënten

  • 300 gram paling
  • 60 gram boter
  • bloem
  • zout
  • peper
  • salie
  • 100 gram peterselie kervel en zuring
  • 1 liter bouillon of water
  • schijfjes citroen
  • 2 beschuiten
  • 1 ei

Instructies

  • Snijd de schoongemaakte paling in vingerlange moten.
  • Droog ze goed af.
  • Rol ze door bloem met wat zout.
  • Fruit ze dan met flink boeter in een koekenpan rbuin.
  • Leg ze apart.
  • Hak vervolgens de soepgroenten zeer fijn en smoor ze in een hoge pan, eveneens met wat boter.
  • Voeg er bouillon of water bij, enige schijfjes citroen, een beetje fijngewreven salie en peper en wat beschuitkruim.
  • Laat het gaar koken.
  • Roer er vóór het opdienen de gefruite paling met de bruine boter door.
  • Maak de soep af met zout en eventueel wat kruiderijen.
  • Klop een ei in een voorverwarmde soepterrien met een paar lepels soep en giet de soep er al roerend bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis
Land van herkomst Friesland / Nederland