Waterkerssalade met avocado

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel limoensap
  • ½ eetlepel Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 sneetjes witbrood oud
  • 6 eetlepels olijfolie hete
  • 1 bakje rode kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 16 Ansjovis filets
  • waterkers
  • avocado
  • tomaat
  • ansjovis
  • peper mag best wel wat op

Instructies

  • Klop een dressing van 1 eetlepel limoensap, ½ eetlepel Zaanse mosterd, 2 eetlepels zure room, 1 uitgeperst teentje knoflook en ruim peper.
  • Snijd de korstjes van 2 sneetjes oud witbrood, snijd de sneetjes in stukjes en bak die in 6 eetlepels hete olijfolie goudbruin.
  • Was de blaadjes van 1 bosje waterkers en laat ze goed uitlekken.
  • Was 1 bakje rode kerstomaatjes en halveer ze.
  • Schil en halveer 1 avocado en snijd het vruchtvlees in parten.
  • Snijd 16 ansjovisfilets uit olie in reepjes.
  • Leg de waterkers, avocado, tomaat en ansjovis en een schaal en schenk de dressing erover.
  • Garneer met de croûtons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis