Wattala Uru Mas Badun
Badun met varkensvlees
Ingrediënten
- 500 gram varkenslapjes in blokjes van 2 cm
- 50 gram rode uitjes fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2½ cm gemberwortel zeer fijngehakte
- 1 stengel sereh of 1 theelepel serehpoeder
- 3 kerrieblaadjes
- 1 pijpje kaneel
- 1 dessertlepel wijnazijn
- ½ kopje kokosmelk of aangemaakte santen
- 2 eetlepels kerriepoeder heet Sri Lankaans
- zout naar smaak
Instructies
- Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosmelk samen in een pan en kook al
- roerend tot het vlees bijna gaar is.
- Voeg, als het geheel tijdens het koken te droog wordt, 1/2 kopje water toe.
- Voeg dan de kokosmelk toe en laat het 10 minuten sudderen.
- Haal dan het vlees uit de pan en bak het in verhitte boter mooi bruin.
- Doe het vlees terug in de curry en laat het gerecht sudderen tot de curry vrij droog en stevig is.
- Serveer de curry warm tot heet.