Wattala Uru Mas Badun

Badun met varkensvlees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkenslapjes in blokjes van 2 cm
  • 50 gram rode uitjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • cm gemberwortel zeer fijngehakte
  • 1 stengel sereh of 1 theelepel serehpoeder
  • 3 kerrieblaadjes
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 dessertlepel wijnazijn
  • ½ kopje kokosmelk of aangemaakte santen
  • 2 eetlepels kerriepoeder heet Sri Lankaans
  • zout naar smaak

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosmelk samen in een pan en kook al
  • roerend tot het vlees bijna gaar is.
  • Voeg, als het geheel tijdens het koken te droog wordt, 1/2 kopje water toe.
  • Voeg dan de kokosmelk toe en laat het 10 minuten sudderen.
  • Haal dan het vlees uit de pan en bak het in verhitte boter mooi bruin.
  • Doe het vlees terug in de curry en laat het gerecht sudderen tot de curry vrij droog en stevig is.
  • Serveer de curry warm tot heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Sri Lanka