Zeevruchten met selderij en tomaatjes
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 10 zongedroogde tomaten pot à 295 g
- 1 zak gemengde zeevruchten 500 g
- 1 pakje gezeefde tomaten 500 g
- 1 visbouillontablet
- 1 Frans stokbrood
Instructies
- Bleekselderij wassen.
- Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden.
- Stengels in smalle boogjes snijden.
- Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten.
- Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden.
- Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 minuten bakken.
- Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
- Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
- Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken.
- Stokbrood in schuine plakjes snijden.
- Zeevruchten in diepe borden scheppen.
- Selderijgroen erover strooien.
- Stokbrood apart erbij geven.