Zeevruchten met selderij en tomaatjes

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 10 zongedroogde tomaten pot à 295 g
  • 1 zak gemengde zeevruchten 500 g
  • 1 pakje gezeefde tomaten 500 g
  • 1 visbouillontablet
  • 1 Frans stokbrood

Instructies

  • Bleekselderij wassen.
  • Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden.
  • Stengels in smalle boogjes snijden.
  • Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten.
  • Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden.
  • Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 minuten bakken.
  • Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
  • Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken.
  • Stokbrood in schuine plakjes snijden.
  • Zeevruchten in diepe borden scheppen.
  • Selderijgroen erover strooien.
  • Stokbrood apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten