Zelfgemaakte marsepein
Boodschappen 11-2006
Ingrediënten
- 200 g blanke ongezouten amandelen
- 250 g poedersuiker
- 1 eiwit
- 2 eetlepel(s) cacaopoeder
- 2 eetlepel(s) hagelslag
- 25 g gepelde walnoten
- 25 g blanke amandelen
Instructies
- Maal de amandelen met behulp van een keukenmachine tot grove kruimels.
- Voeg poedersuiker en eiwit toe.
- Maal alles fijn tot marsepein.
- Schep de marsepein uit de machine en kneed tot een rol.
- Wikkel de rol in huishoudfolie en leg enkele uren in de koelkast om op te stijven.
- De marsepein is enkele dagen houdbaar.
- Gebruik de marsepein om er bonbons van te maken.
- Maak balletjes en rol die door de hagelslag en cacaopoeder.
- Druk een bolletje tussen 2 halve walnoten.
- Snij de marsepein in plakjes en versier met een amandel.