Zoetzure vis op aziatische groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 grote bruine ui in dikke ringen gesneden
  • 2 eetlepels gember geraspte
  • 1 rode paprika in grote stukken gesneden
  • 2 theelepels maïszetmeel
  • 80 ml water
  • 125 ml groentebouillon
  • 80 ml ketchup
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mout azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 stevige witvisfilet
  • 450 g ananas stukjes op sap uit blik / uitgelekt
  • 250 g kailan in grote stukken
  • 200 g jonge paksoi in vieren gesneden
  • 300 g choisum in grote stukken (allen te verkrijgen in de Aziatische winkels)

Instructies

  • Verhit de helft van de olie in een pan.
  • Roerbak daarin de ui, gember, en paprika tot de paprika zacht is.
  • Voeg het met water aangemaakte maïszetmeel toe, samen met de bouillon, ketjup, sojasaus, azijn en het citroensap.
  • Roer tot de saus kookt en een beetje begint te dikken.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Verhit de rest van de olie in een wok.
  • Bak daarin de moten vis met enkele tegelijk 1 minuut aan elke kant.
  • Doe alle vis terug in de wok met de saus en de ananas.
  • Laat dat zonder deksel tot de vis goed gaar is.
  • Kook of stoom ondertussen de kailan, paksoi en choisum afzonderlijk tot alles een beetje geslonken is.
  • Laat de groenten uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Leg daarop de vis en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Azië