Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 grote bruine ui in dikke ringen gesneden
- 2 eetlepels gember geraspte
- 1 rode paprika in grote stukken gesneden
- 2 theelepels maïszetmeel
- 80 ml water
- 125 ml groentebouillon
- 80 ml ketchup
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel mout azijn
- 2 eetlepels citroensap
- 4 stevige witvisfilet
- 450 g ananas stukjes op sap uit blik / uitgelekt
- 250 g kailan in grote stukken
- 200 g jonge paksoi in vieren gesneden
- 300 g choisum in grote stukken (allen te verkrijgen in de Aziatische winkels)
Instructies
- Verhit de helft van de olie in een pan.
- Roerbak daarin de ui, gember, en paprika tot de paprika zacht is.
- Voeg het met water aangemaakte maïszetmeel toe, samen met de bouillon, ketjup, sojasaus, azijn en het citroensap.
- Roer tot de saus kookt en een beetje begint te dikken.
- Neem de pan van het vuur.
- Verhit de rest van de olie in een wok.
- Bak daarin de moten vis met enkele tegelijk 1 minuut aan elke kant.
- Doe alle vis terug in de wok met de saus en de ananas.
- Laat dat zonder deksel tot de vis goed gaar is.
- Kook of stoom ondertussen de kailan, paksoi en choisum afzonderlijk tot alles een beetje geslonken is.
- Laat de groenten uitlekken en verdeel ze over de borden.
- Leg daarop de vis en de saus.