Zuppa Pavese

Bouillon met gepocheerd ei en kaas
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 sneetjes witbrood zonder korst
  • boter
  • 8 deciliter bouillon eventueel van tablet
  • 4 eieren
  • geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Halveer de sneetjes brood en bak ze in de hete boter goudbruin.
  • Breng de bouillon aan de kook, houd hem tegen de kook aan en pocheer de
  • eieren erin.
  • Schep de eieren met een schuimspaan uit de bouillon en leg elk ei op een
  • warm soepbord.
  • Giet de bouillon er door een zeef over, bestrooi de sneetjes gebakken brood
  • met Parmezaanse kaas en schik ze om de eieren heen.
  • Geef er eventueel wat extra Parmezaanse kaas apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze soep, die zijn oorsprong vindt in de stad Pavia, verschijnt met grote
regelmaat op de menu's van vrijwel elk Italiaans restaurant. 'Zuppa Pavese' is
eigenlijk de ideale soep, omdat hij eenvoudig is klaar te maken en licht
verteerbaar maar toch voedzaam is. Gebruik het liefst een zelfgetrokken
vlees-, groente- of kippenbouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Soep
Land van herkomst Italië